Wednesday, 15 June 2011

Sweet Perfection a.k.a Sweet Memories from US !

WAA happy bday to u happy bday to u happy bday to u Que Naqiah ! Happy Bday to u !! (dlm keadaan tak bermaya sbb celeb bday n mkn kek di bwh pohon asmara gtu) HAHAHA ! even sederhana tp best n puas hati . Kami tak mmpu celeb kt club or mne2 pub yg hot nk celeb bday kwn2 . Kami hanya biasa2 shj jnji ikhlas kt kwn2 tersyg ;D tp klua ade elena n scha lagi meriah jugak . lagi rmai lagi terbaek ! hahaha kek yg Que beli tu nama dia 'Black Forest'. Sanggop tau dia jln jaoh dari jln Raja Chulan tu hingga lah ke KLCC . Kesian bday girl kne jln jaoh2 . hahaha ! last2 bday girl yg beli kek . waa kami sungguh simpati sbb kami tak beli kek utk awk Que . Kami betul2 dah sengkek gila ~ waaa ! :( HAHA ! ape2 pon saya sgt rse happy bila ade mereka <3 ! kt bwh ni tgk je bkn main padahal dah paneh peluh2 +penat . hahaha xD
From up left : Airil Ezuan , Ieka Kamal , Que Naqiah , Syazwani Athirah , Amie Sapar :D *sory korg klu aku tersalah eja nama korg . hehehe ;)

Tuesday, 14 June 2011

Ikhlas ataupon Gimik semata2 ?

haa Salam kpd rakan2 yg menyinggah di blog saya . hehehe ! di sini saya ingin mendendangkan sebuah cerita/pendapat saya tentang ikhlas ataupon gimik semata2 dlm sebuah alam perchentaan . hmmm saya ni bkn pemerhati pon . dah alang2 online ni , mcm2 status yg timbul saya terbaca . rasa mcm dorg ni market sgt lah . entah la saya tak jeles pon sume ni . klu berchenta knp harus terlalu tarik sales kt fb/ms or whatever lah . klu stakat hati tu berbelah bahagi kt someone tu toksah ler . sekadar utk mengejar status 'In A Relationship' kt fb ? oh tidak !(hopefully tak happen to me lah). dlm story ni saya tak perli spe2 . ni dari pendapat saya shj . memandang benda ni dah jd satu trend zmn remaja yg meningkat naik . bru berchenta tak smpai seminggu dua , dah awal2 upload gambar yg posing2 maut gitu . nk show off la yg awak tu dah ade bf/gf . oh noo nyah ! entah papew lah . cm mati klu tak cple . klu kau jd kn bf/gf awk tu someone yg boleh jd pasangan idop boley kata lah kn . 'i love u, u love me' kt status masing . takpon ayat cmni 'i can't live without u . u is my life . without u i'm nothing' haa mcm2 lah . klu dah putus mmg fuck2 ex masing2 . pastu dok canang2 perangai buruk masing2 kt org lain . 'dia curang la itu lah ini lah' . then dah terlanjur posing2 maut bila webcam or amik gmbr . kiss sne kiss sini ~ wakakakaka ! klaka kn ? haaa pastu bola org comment tak terima tp itu lah hakikat nya . mmg tanak hipokrit ble berchenta kn ? but klu tanak hipokrit sometime ingat Allah la . and kau kne sedar spe kau n mne dtg asl-usul kau . kau bkn Mexico pon ! ooppss  ;D hahaha tp yg paling funny sesetengah manusia ni suka canang 'aku single' kt status . haa sudah la awak . awk single pon tade spe yg nk amik tau . tu yg awk canang sendiri . sje nk carik perhatian . bia org dok tnye 'awk single ke ?' hahaha ! sje nk tunjuk kemarahan tuh ~ haa blah la dey/minachi ! hahaha :D (dlm story ni tade kaitan yg hidup mahupun mati (PEACE & TAKE SOME HARMONY)

Saturday, 4 June 2011

MCM2 KERENAH LA :D

Okay ! emm aku story jelah ape yg berlaku selama aku bekerja . Tempat aku tu nice . tak tension , customers pn tak rmai sgt , bz pon time promo n session jelah kn . Selama ni pon aku kje as a part timer . Gaji ikot jam then susah sikit la nk survive life dlm sebulan . This time , aku pikir masak2 aku teros nk jd full timer .  Before this aku tolak offer jd permenant tu cz aku pkir sales assistant tade future life la whatever lah kn . Then bila aku pkir2 balik . emm kje jelah dlu . Basic pon ade senang sikit tp company aku mmg tade sistem personal sales . Mmg ok lah tak stress n tak berebut2 customers . Tade lah susah nk jd part time gaji tak menentu . Ok fine ! next punch card aku dah jd full timer . yay ! gaki RM1000++. Boley la buat simpanan sikit . Mne tau aku nk study lua kampus smbil2 tu kn . HAHA ! tp satu je yg tak besr . Nnti dlm masa terdekat ni Aleen nk blah dah . Gila lah tak best ! Mesti tak meriah cm dulu . Dia gila2 even dia Shift Leader ktorg . Dia sempoi n tak berlagak dgn position dia . Dia tahu kami keja sme2 bumbung n tahu kemahuan n kehendak kami . Aku ngan ida mmg tanak dia blah dow sbb ktorg tak suka yg sorg tu . Dia tu berlagak semaca, bila dpt tahu yg Aleen nk blah kdai lain . Dia cm tak sabar2 je nk jd bos ktorg . Padahal bru staon jagong dlm company ni . Ida lagi lme dari kau tp kau tak pernah respect dgn org lme . Tak kesah la kau lg tua daro ktorg ke en . Dlm kje ni tak kira lah faktor umur ke ape ke . Jnji pengalaman brp lme kita kje kt some company tu . Ni kau dah confirm2 jd shify lead akan dtg , mcm2 kau mngarah org . Kau asik dok je kt cashier tu tak gerak2 . Rasa2 kau leh ke jd bos ? Jgn hrp la . Dgn attitude kau cmni nk jd bos ? Mmg lari lah staff kau . Staff lme yg mne prnh join promo last year nnti mmg tade lah dorg join sbb cara kau mengarah mmg tak betul . Org takkan respect kau . Serius ! If kau tak change attitude kau , mmg bersepah la sistem kau . Mmg huru-hara lah shop nnti . Tggu kau ikot laki kau pindah je mne2 . Bia aku ngan ida yg take care shop tu . Klu kau sorg je betul , ktorg je salah mcm entah papew . Aku tau kau ngam ngan 'Mummy' boley la . Dah kata same kaum kn . Dia hormat kau sbb kau lagi tua dari 'Mummy'. Dia dgr je ckp kau . Klu kau ngumpat pon kita mne tau , dah kau berbahas bahasa kau dgn dia . Konon story kau , kau la paling bos syg . Puiii la hg ! cerita kau boley la tp nk pecaya sorry la . hahahaha ! Aku tade la kemaruk kje cm kau . Aku buat hal aku , kau buat hal kau . Jgn kau try kaco periuk nasik aku sudah . Mmg sakit la kau nnti . HAHA ! If kau cuba nk drop or down kn aku ke takpe . Aku pon tak hingin la nk kje cmtu . Byk lagi kje ade . Wakakaka ! :P END OF STORY~~~

Thursday, 2 June 2011

Dari Kungfu Panda terus ke Photoshoot :D

HAHA ! bermulanya kesah saya pada hari Rabu yg lalu . Pukul 9.45am , saya bangon dan breakfast . Tbe2 plak ade msg~ "Monink ! Bangon wey ! Langit dh cerah ni ."-from Kak Kiah . HAHAHA ! Aku punya sedap mkn nasik lemak en . Usha kt lua , "waaa ni mngundang ni ? dah la blom mndi lgi ni ." Selepas itu saya mndi pnya mndi , siap punya siap en , tgk langit waa mendung , angin tiup sepoi2 ~ HAHAHA ! mama aku siap doa2 kn ."Ya Allah ! hujan la kau . Jgn kasi leka klua." hesshh berapi plak aku . hahaha lpas uh speed teruih naik tren . HAHAHA ! Jd inilah hasil kami TAPI  nasib baik lah tak ujan wey ! Alhamdulillah~

AKU NK MNGATAKAN DI SINI BAHAWA , JGN JELES TAU GAMBAR2 KAMI ! TGK KUNGFU PANDA 3 SMPAI SEJUK BEKU . KETAWA TAK HENGAT CM TGK MAHARAJA LAWAK JE . WAKAKAKAKAKA !

Thursday, 19 May 2011

There's a good thing to make something right ?

Emm....aku pon tatau la nk kata cmne sbb aku dah lupakan semua ape yg dah berlaku selama ni. Aku tanak besarkan hal2 yg entah papew. Yg lpas , kita just lepaskan. Just fokus dgn ape yg ada. Tamau toleh ke blkg. Bersyukur dgn ape yg kita ade skrg ni. Aku dah serik kne benda2 cmni dah. That is the third same things happen to me iaitu masalah dgn kwn rapat. Honestly, aku dari skolah lg dpt kwn rpat cmni. Last2 bubuh taik kt aku . Then aku nk jilat balik ?? Wow ! bahaya tu ;D Nnti kne gelak kaw2 dgn si dia. Aku dgn bangganya ingin mnyatakan di sini 'SAYA SEORANG YG KERAS HATI' . If dah tak suka tu, mmg tak suka langsong. Takleh nk buat ape dah. Sebab benda2 ni dah slalu happen kt aku then benda2 cmni la gak yg melatih aku jd seorang yg dikategorikan KEJAM . haha ! :D Berbaik dgn seseorg tu mmg something yg nice but kami dah campak 'NAJIS' with each other . So ? What can i do ? Mmg lah semua org buat kesilapan. Kita pon buat kesilapan jugak. Masing2 tanak kalah nk campak taik . HAHA! Dia kutuk kita, kita pn kutuk dia jugak. HAHA ! entah la, semua 'EX' close friend aku tu semua aku dah campak ke lombong. Tanak ade kwn cmtu lagi. Dah serik sgt2. Mmg dorg selalu pijak kepala aku sbb aku ni bodoh, bangang, lurus, terlalu percaya dgn kwn. Last2 ape yg aku dpt ? hmm entah la. Aku tatau nk comment papew. Just think about myself n focus on my future life.  Friends can find anywhere but heartly friendship is hard to find, isn't it ? HEHE ! The conclusion is SAYA TANAK ADA KNE MNGENA DLM HAL INI OKEY ! HEHE chill ! :D

Monday, 9 May 2011

Sweet Perfection Ieka Kamal ~

haaa .... dunia dunia ~ sometimes i be jealousy to see some people walk with they're partner/bf , HEHE ! but i didn't know why i should feel like that . hmmm~ for me , aku tak perlu la nk jeles2 berbagai . HAHA ! tak kemana pon kn . klu ade jodoh tu ade . kalau takde nk buat cmne . aku still lg la berangan nk bf cm Christofer Drew <3 KAHKAH ! tak kesah org kata aku gila byg ke , pkiran tak matang ke , memilih ke . aku terima Takdir seadanya . maybe one day , Allah give me the right way . aku nk byk pengalaman berkawan ngan rmai org especially a guys . bkn aku nk berkawan dgn laki2 semata2 aku nk kritik perangai dorg . aku sedar aku pon tak perfect kn . so aku nk bf yg boleh bimbing aku and responsible . dgn erti kata 'sama2 senang, sama2 susah'. HAHA !  ade gak la segelintir aku suka mamat ni tp suka as a friend . btw , blom lg dpt kwn laki2 yg always dgn kita n sama2 sharing problem . but they'll must be matured-lah ! HIHI ! even dress tak matang pn tp smart bg aku . mesti sweet kn . suukeeee nengok (terbyg christofer kjap) HAHAHA ! emm hope of all , pray for my destiny friend , MAY GOD BLESS U :D

Saturday, 7 May 2011

Macam2 Pesen , Macam2 Kerenah Manusia yg ku kenali :D

Selamat sejahtera kpd kaum Muslimin Muslimat . Saya di sini sbnrnya taktau nk kecek ape kt blog ni . Aku just nk mnganjing kejap je kt blog aku . Blog aku ok . Bkn blog kau ! HAHAHA ! Pelbagai gunung dan gaung aku dah rempuh . Macam2 lah . Rasa2 aku dah cukup pengalaman dah dlm perhubungan yg dipanggil 'SAHABAT'. Dari dlu zmn sekolah smpai skrg aku tak prnh dapat kawan heart to heart . Knp eh ? Adakah ini suratan Takdir ? Aku dgn berterus terang mmg tak prnh dpt kwn yg sme2 susah n sme2 senang . Tp kebanyakan selalu dpt kwn yg bikin susah kwn lain je . Tu bkn kwn dah . Tu pembikin masalah . Mmg nasib aku kot slalu dpt kwn otak udang . HAHA ! Kwn baik yg paling 1st smpai la yg 3rd ni sume perangai sepesen . Taktau lah knp . Korg ni dah knp haa ? Sume sme je suka cerita letup + menipu . Aku pn tak phm . Harus ke korg nk menipu terlebih . Lme kelamaan org akn tau helah kau lah . Stop lah ! Bertaubat lah kamu . Sedar lah dari dunia imaginasi kau yg tak wujud tu . Baik aku dgr kisah2 dongeng dlu2 lagi bgos . Paling aku panas hati lah kn , story mcm2 . rse kau ni cm artis plak . Kau jd model part time la , cple ngan artis la . mcm2 !!! Letih aku dgr . hahahahaha ! tp kau pon dah terima padah sbb menipu . hahaha ~ nk cerita pon pnjg sgt lah . Next time story lagi . KAHKAHKAH !