Saturday, 4 June 2011

MCM2 KERENAH LA :D

Okay ! emm aku story jelah ape yg berlaku selama aku bekerja . Tempat aku tu nice . tak tension , customers pn tak rmai sgt , bz pon time promo n session jelah kn . Selama ni pon aku kje as a part timer . Gaji ikot jam then susah sikit la nk survive life dlm sebulan . This time , aku pikir masak2 aku teros nk jd full timer .  Before this aku tolak offer jd permenant tu cz aku pkir sales assistant tade future life la whatever lah kn . Then bila aku pkir2 balik . emm kje jelah dlu . Basic pon ade senang sikit tp company aku mmg tade sistem personal sales . Mmg ok lah tak stress n tak berebut2 customers . Tade lah susah nk jd part time gaji tak menentu . Ok fine ! next punch card aku dah jd full timer . yay ! gaki RM1000++. Boley la buat simpanan sikit . Mne tau aku nk study lua kampus smbil2 tu kn . HAHA ! tp satu je yg tak besr . Nnti dlm masa terdekat ni Aleen nk blah dah . Gila lah tak best ! Mesti tak meriah cm dulu . Dia gila2 even dia Shift Leader ktorg . Dia sempoi n tak berlagak dgn position dia . Dia tahu kami keja sme2 bumbung n tahu kemahuan n kehendak kami . Aku ngan ida mmg tanak dia blah dow sbb ktorg tak suka yg sorg tu . Dia tu berlagak semaca, bila dpt tahu yg Aleen nk blah kdai lain . Dia cm tak sabar2 je nk jd bos ktorg . Padahal bru staon jagong dlm company ni . Ida lagi lme dari kau tp kau tak pernah respect dgn org lme . Tak kesah la kau lg tua daro ktorg ke en . Dlm kje ni tak kira lah faktor umur ke ape ke . Jnji pengalaman brp lme kita kje kt some company tu . Ni kau dah confirm2 jd shify lead akan dtg , mcm2 kau mngarah org . Kau asik dok je kt cashier tu tak gerak2 . Rasa2 kau leh ke jd bos ? Jgn hrp la . Dgn attitude kau cmni nk jd bos ? Mmg lari lah staff kau . Staff lme yg mne prnh join promo last year nnti mmg tade lah dorg join sbb cara kau mengarah mmg tak betul . Org takkan respect kau . Serius ! If kau tak change attitude kau , mmg bersepah la sistem kau . Mmg huru-hara lah shop nnti . Tggu kau ikot laki kau pindah je mne2 . Bia aku ngan ida yg take care shop tu . Klu kau sorg je betul , ktorg je salah mcm entah papew . Aku tau kau ngam ngan 'Mummy' boley la . Dah kata same kaum kn . Dia hormat kau sbb kau lagi tua dari 'Mummy'. Dia dgr je ckp kau . Klu kau ngumpat pon kita mne tau , dah kau berbahas bahasa kau dgn dia . Konon story kau , kau la paling bos syg . Puiii la hg ! cerita kau boley la tp nk pecaya sorry la . hahahaha ! Aku tade la kemaruk kje cm kau . Aku buat hal aku , kau buat hal kau . Jgn kau try kaco periuk nasik aku sudah . Mmg sakit la kau nnti . HAHA ! If kau cuba nk drop or down kn aku ke takpe . Aku pon tak hingin la nk kje cmtu . Byk lagi kje ade . Wakakaka ! :P END OF STORY~~~

No comments:

Post a Comment